„Selge on see, et Euroopa ei ole pärast Pariisi sündmust enam see, mis ta seni oli. Mida ma ennustan ja loodan, on see, et kui seni on põgenikekriisiga tegutsemise otsused olnud pigem retoorilised, siis nüüd viiakse poliitikad ka ellu ja põgenikekriis saadakse kontrolli alla,“ vastas Tsahkna Delfi küsimusele, kuidas reedene Pariisi terrorirünnak mõjutab põgenikekriisi lahenemist. „Olin ise nädala algul Kreekas. Põgenikevoolu kontrollimisest ollakse seal ikka väga kaugel. Arvan, et Pariisi sündmus sunnib reaalselt tegutsema,“ sõnas ta.

„Teine pool on see, et kindlasti tuleb põgenike taustauuringule rohkem tähelepanu pöörata. Oluline on, et ei tekiks paanikat ja täiesti külma peaga tuleb viia ellu see konkreetne konservatiivne poliitika, mida Eestis on aastaid rakendatud.“

Tsahkna sõnul tuleb eeloleval nädalal valitsuses arutlusele välismaalastele rahvusvahelise kaitse andmise seadus koos mitmete muudatustega ning samuti tuleb üle vaadata Eesti piiride kontrollimise võimekus. „Meil ei ole praegu otsest põgeniketulva, aga valmisolek peab olema,“ lausus Tsahkna.