„IRLi eesmärk on eelarve tulud ja kulud mitte ainult paberil, vaid ka tegelikkuses tasakaalu viia — läbirääkimistel lepiti kokku see, et kui mõnele osapoolele kirja pandud ühisosas midagi ei sobi, esitatakse selle asemel konkreetsed parandusettepanekud,” ütles Tsahkna pressiesindaja vahendusel.

Tsahkna sõnul ei saa Eesti edasi minna riigieelarve tasakaalu hoidmata, sest Eesti perede heaolu ja inimeste töökohad on ohus. “Õiged otsused raskel ajal tagavad Eesti hea käekäigu — ilusaid lootusi täis eelarvet pole mõtet enam koostada, aeg on tegelikkusele otsa vaadata ja enese petmine lõpetada. Ka tuleb tõsiselt läbi kaaluda kõik esitatud ettepanekud maksude tõstmiseks.”

„Valitsus peab endale aru andma, et tema praegustel kokkulepetel on otsene seos praeguste töökohtade hoidmisega ja uute töökohtade loomisega, samas on selge, et tulevikule suunatud lahendused ei sünni raskeid kärpeotsuseid tegemata,” sõnas Tsahkna.

IRL kutsub täna kella kolmeks Toompea lossi kokku erakonna eestseisuse, et arutada senistel läbirääkimistel kolme erakonna poolt paberile pandud ühisosa ning vajadusel esitada sellele oma täiendavad ettepanekud. Samuti oodatakse läbirääkimistel sõnastatud ettepanekute suhtes seisukohavõttu täna kogunevalt Rahvaliidu juhatuselt.

Reformierakond teatas pärast eilseid läbirääkimisi, et Reformierakond, IRL ja Rahvaliit saavutasid uue koalitsoonileppe osas põhimõttelise üksmeele.