"Kolm last saavad need pered, kes võivad endale lubada unistuste elluviimist," rääkis Margus Tsahkna. "Need ei ole asotsiaalsed perekonnad, vaid vastupidi. Need on tihti edukad pered. Pigem on probleem selles, et miks need pered, kus on kaks last, ei saa kolmandat. Lapsed mõjutavad Eesti mehe tervist positiivselt kindlasti. Mida varem ja rohkem on mehed väikeste lastega kodus olnud, seda rohkem nad tahavad lapsi saada ja seda tervemad nad on. Lapsed mõjutavad väga oluliselt meeste tervist. Ma elasin noore mehena väga raju elu, aga lapsed muudavad suhtumist väga. Mehed peaks olema rohkem oma lastega koos. Tuleb muuta suhet, et vanemahüvitist saavad 91% naised ja vaid 9% mehi. Ühiskonna tervis paraneb, kui mehed saavad rohkem lapsi ning nad on oma laste kasvatamisele senisest palju lähemal."

"Meie terviseõpetus noormeestele on ebapiisav," lausus Riigikogu liige Mailis Reps. "Teine asi, kus saame palju rohkem ära teha, on suhte pool, mis on läinud palju paremaks. See, et kärgperendus on meil justkui täiesti normaalne nähtus, on andnud tulemuseks, et eriti poistel on suur probleem - nad ei tea, kes nad on. Kui sul on olnud näiteks kolm-neli isa, tekib poistel suur identiteediprobleem. Mehe ja naise jaoks on aga väga oluline, et peab olema võimalik paremini ühendada töö- ja pereelu."

"Ma ei tea ühtegi seadust, mis saaks panna Eesti mehi rohkem lapsi tegema või tervislikumalt käituma," rääkis Riigikogu liige Artur Talvik. "Täna tundub, et seaduseandja ja valitus genereerib ühiskondliku frustratsiooni. Jube on käia seltskondades, kus juba kolmandal minutil minnakse omavahel kaklema. Ma olen kogenud, et meestele on väga oluline, et nad oleksid ühiskonnale ja kogukonnale vajalikud. Selle võrra nad ka joovad vähem. Äge on ka see, kui naine läheb teiste naiste seltskonda ja ütleb uhkusega: "Mu mees on vabatahtlik pritsumees!" Eesti meeste probleem on, et 90% meestest ei suuda väljendada oma tundeid. Sellist seadust, mis mehi sunniks oma tundeid väljendama, ei ole võimalik teha."

Konverentsil saavad sõna mitmed tuntud arstid ja ühiskonnategelased: Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher, dr Margus Viigimaa, dr Mare Ainsaar, dr Anneli Raave-Sepp, dr Kristo Ausmees, paarisuhtekoolitaja Karmen Maikalu, uuringueksperdid Kaidi Reedi ja Tatjana Kriger, kirjanik Ilmar Tomusk, videointervjuu annab piiskop Philippe Jourdan. Poliitikute debatis osalevad Margus Tsahkna, Mailis Reps ning Artur Talvik.

Konverentsi „Mees, milleks sind vaja on?" peakorraldajateks on Eesti Tervise Fond, SA Väärtustades Elu ja Eesti Kirikute Nõukogu. Mehe tervise konverents toimub tänavu seitsmendat korda. SA Väärtustades Elu on varem korraldanud populaarseid emadepäeva- ja isadepäeva konverentse intrigeerivatel teemadel, nagu: „Kuidas saada isaks?", „Miks Eesti naine ei sünnita?, „Tahan last, aga normaalset meest ei ole!" või „Appi, mu mees armastab mind!".