"Minu poolt eesti rahva püsimajäämise teemal väljaöeldu on kantud murest ning sisaldab ettepanekuid, kuidas tagada eesti keele ja kultuuri kestvus," ütles Tsahkna.

"Keskerakonna poolt väljaöeldu on aga kantud kahjurõõmust selle üle, et meie rahva ja kultuuri pikaajaliseks püsimajäämiseks tuleb teha teadlikke pingutusi," tõlgendas Tsahkna Keskerakonna liikmete viimaseid arvamusi.

Tsahkna leiab, et idaraha skandaali, Putini parteiga koostööleppe ning KAPO aastaraamatus ilmunud informatsiooni taustal on Savisaare ning tema kaaslaste käitumine loogiline.

"On selge, et Savisaar unistab enne sügisel toimuvaid kohalikke valimisi rahvustevaheliste küsimuste teravnemisest ja uue pronksiöö esilekutsumisest, kuid tänapäeva Eestis ei tohiks sellisele käitumisele kohta olla," ütles Tsahkna oma vastulauses Tallinna linnapeale.

"Tallinnas võimu külge klammerdumine selliste äärmuslike meetoditega on täiesti vastuvõetamatu. Vähim, mida Keskerakonna esimees teha saaks, on erakonna nimel vabandada," leidis Tsahkna Yana Toomi poolt avaldatud arvamuste valguses.

"Me peame olema uhked, et arvult nii väikesel rahval nagu meil, eestlastel, on õnnestunud luua oma demokraatlik rahvusriik," ütles Tsahkna. "Meil on võimalik rääkida omas keeles, teha teadust ning viljeleda oma kultuuri. Samas peame selle kõige püsimise nimel tegema kõvasti tööd."

ERR-i uudisteportaal palus Keskerakonna esimehelt Edgar Savisaarelt kommentaari Yana Toomi väljaütlemistele, kuid Savisaar jättis enamikule küsimustele vastamata ning keskendus hoopis ühe varasema Margus Tahkna artikli kritiseerimisele.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Yana Toom rääkis nimelt Russkij reporteri ajakirjanikule, et eesti keel ja rahvas on välja suremas.