Iseseisvusparteisse kuuluv Valter Sääsk rääkis usutluses Nelli Teatajale, et erakonna käivitajateks on Nõmme Raadio juht Margus Lepa, keskerakondlane Harry Raudvere ja eurovastane Raigo Sõlg.

“Iseseisvuspartei on küll radikaalne, kuid kahjuks ainult sõnades. Tegusid ei toimu. Ta on rohkem vanemate härrasmeeste klubiline liikumine,” põhjendas Sääsk vajadust uue partei järele. Tööparteid, kuhu Lepa kuulub, nimetas Sääsk deklaratiivseks.

Euroopa Liitu astumine on Sääse hinnangul Eesti jaoks veel rängem samm kui 1940. aastal iseseisvusest loobumine. Ta rääkis veel, et ühinenud Euroopa on vabamüürlaste sajandeid kestnud eesmärk, kuid ta lisas, et EL laguneb peagi.

Margus Lepa teatas Delfile, et Eestimaalaste Radikaalse Erakonna trükised valmivad järgmisel nädalal. Täpsematest vastustest Delfi saadetud küsimustele Lepa aga keeldus. Lepa väitis nimelt, et Delfi küsimused võimaldavad anda vaid rumalaid ja pealiskaudseid või siis “poliitiliselt ümaraid” vastuseid.

Delfi tundis Margus Lepa poole pöördudes huvi, mis tingis uue partei loomise vajaduse, missugune on uue partei maailmanägemine, eesmärgid ja ambitsioonid ning millal partei registreeritakse.

“Kannatust!” ütles Lepa vaid. “Me ei taha tulla välja pooliku asjaga. Niigi on riigis olukord, kus tegijaid, eriti uusi, (kadedusest) ei sallita.”