Maripuu ise on Harju maavanem Ülle Rajasalu asendusliige. Rajasalu omakorda oleks aga olnud keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse asendusliige.

Trei ise on selles riigikogu koosseisus juba asendusliige olnud. Ta oli 2011. aasta novembrist lapsepuhkusele läinud Kaja Kallase asendusliige. Peale Kallase lapsepuhkuselt naasmist sai Treist aga vahepeal surnud Raivo Järvi asendusliige. Trei pidi riigikogust lahkuma aasta eest, kui justiitsminister Kristen Michal astus tagasi ja naases riigikogusse, mistõttu Trei pidi oma koha talle vabastama.

Maripuu palgaks uues ametis on 2800 eurot. Ametiautot ega muid lisahüvesid ei ole. Sel aastal on tööinspektsiooni peadirektori palk 2600 eurot.

Maret Maripuu lõpetas 2012. aastal Tartu Ülikooli terviseteaduste magistriõppe ning 2004. aastal omandas Akadeemia Nordis magistrikraadi õigusteaduses. Maripuu on olnud professionaalne poliitik 14 aastat, töötades Tallinna linnavolikogus ja riigikogus. Aastatel 2007-2009 oli ta sotsiaalminister. Riigikogu liikme töö kõrval on Maripuu viimasel kolmel aastal õpetanud tööõigust Tallinna Ülikooli Õigusakadeemias.

Maret Maripuu alustab tööd tööinspektsiooni peadirektori ametikohal 1. jaanuaril 2014.