Järgneb Marek Strandbergi Delfile saadetud mõtisklus muutmata kujul:

“Püüan teha lühidalt.

Koalitsioonileppe peatükk “Linna juhtimine ja tulubaas” ei sisalda sõnagi tulubaasi kohta. Vast ainult nii palju, et valitsuselt küsitakse raha.

Linnaraha hukkamist linnameedia kaudu lubatakse jätkata. Lihtsalt hukkamist kutsutakse nüüd kõik ülejäänud pealt vaatama. Seda nimetatakse nõukojaks, kuhu nad istuma pannakse.

Kogu see koalitsioonilepe kannabki nimetust “Fassaadid korda”. Hea nägu jätkuvalt halva mängu juures.

Kui linnajuhid arvavad, et fassaadide kordategemine ja rõdude heliisoleerimine aitab vähendada küttearveid, siis ollakse küll eksiteel.

Pigem on see poolik plaan kuritegu. Kuritegu nii raha vastu kui ka kuritegu inimeste vastu, kes umbsetes hoonetes peavad edasi toimetama. Tallinnas on olemas koolide korrastamise kogemus, millest on sündidud umbsed ja õppimisvõimet pärssivad koolihooned.

Aga nagu aru saan, hakkame varsti nägema tramme kirjaga “Igav liiv ja tühi väli, taevas pilvine….”.

See valitsemiskava ei muuda Tallinna ei rohelisemaks ega inimeste kulutusi vähendavaks.

Selle kavaga on teoks tehtud ka valgekraede sotsiaalsete töökohtade programm ning osale sotsialistidest on loodud siis reisisaatjate analoogia põhjal nn võimusaatjate töökohad. Istuvad seal linnavalitsuses helkurvestid seljas ja vaatavad kuidas võim tegutseb.

Loomulikult võiks abilinnapea Pihl oma volituste kättesaamisel korraliku teabeimu teha ning avalikkust siis tegelikest oludest Tallinna võimu lähedal paremini valgustada.

Mäletate ajaloolis-dokumentaalset filmi “Malev”? Sealgi tõuseb üks Saaremaa mees püsti ja ütleb: “Töömö ühö höstö söörö söölö! Jö sönnö sössö pönömö höstö pöljö vöikösö söölö! Jö söös löhömö mötsö jö körjömö höstö päljö sööni! Röösököid!”

Kui talt siis küsitakse, mis sellel kõigel sakslastega (nimelt plaanitase vastuhakku sakslastele) pistmist on, vastab saarlane, et ega vist ei olegi.

Ega muud, kui peame sedagi puhku ootama seda, kui saarlane küsimuse peale, et mis sellel koalitsioonileppel on pistmist nii inimsõbraliku kui rohelisegi linnaga, vastab, et ega vist ei olegi.

Jääme ootama siis edasisi arenguid ja soovin omalt poolt võimusaatjatele head tööd!”