Strandberg ütles Delfile, et tema süüdistuste aluseks on Roheliste Erakonna siselistis toimunud kirjavahetus, kus roheliste juhatuse liige Tanel Tammet kommenteerib, kellele on Strandberg riigikogu kantseleile kuuluvalt telefoninumbrilt helistanud ja diskuteerib selle üle, mis selle taga võis olla.

“Minu jaoks on teada üks lihtne asjaolu, et erakonna siselistides arutati selle üle, mille kohta mul on kirjalikud tõendid, kellele, millal olen ma telefonitsi helistanud, kusjuures see telefon kuulub riigikogu kantseleile,” rääkis Strandberg.

“Mina lugesin, et selle kõneeristuse kohta esitas kommentaari erakonna volikogu listi Tanel Tammet. Ta teatas volikogu listi, kellele olen mina oma telefonis helistanud ja diskuteeris selle üle, mis asjaoludel olen ma võinud seda teha. Kirjavahetustest jäi mulje, et neid inimesi, kelle kõnesid uuriti, oli veelgi,” ütles ta.

Strandbergi sõnul oli sellest tegevusest teadlik ka roheliste esimene eestkõneleja Peeter Jalakas. Toosama härra Jalakas vaatab läbi sõrmede asjaolule, et toosama juhatus ja selle juhatuse liikmed on tema enda silma all ja ma arvan ka heakskiidul tegelenud ei muuga, kui kõige labasema tõenäoliselt ebaseadusliku jälitustegevusega,” ütles Strandberg.

“Mina ei ole kellelegi andnud kõneeristusi, ma eeldan ka, et riigikogu kantselei ei väljasta neid erakonnale,” lisas ta.

“Kui Eesti vabariigi kodanik saab teada kuriteost, on tema kohus ka sellest teada anda. Tegemist on nii minu kui minu lähedaste nagu ka seaduste mõttes väga märkimisväärse rikkumisega,” märkis Strandberg.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Põldaru kinnitas Delfile, et Marek Strandberg on tõepoolest 7. aprillil esitanud prokuratuurile avalduse ja nüüd on riigiprokuratuuril kümme päeva aega otsustamaks, kas selles avalduses toodud informatsioon on alus kriminaalmenetluse alustamiseks. “Tänase päevaga veel seda menetlust alustatud ei ole. Sellega tegeletakse ja nagu kuupäevadest näha, siis selle nädala jooksul kindlasti see otsus tuleb,” ütles Põldaru.