„Enamjaolt on tegemist püüdlike, aga mitte oskuslike inimestega,“ rääkis Strandberg Kuku raadio saates „Keskpäevatund“. „Nad on püüdlikult oma kohtade peal ja tegelevad tühikargamisega.“

Strandberg rääkis, et tal ei ole põhjust olla viisakas inimeste vastu, kes on õigel ajal jätnud tegemata õiged otsused.

Starndbergi sõnul on valdava enamuse omavalitsuste ametnike lootused kandideerida tööle erasektoris nullilähedased. „Neil inimestel ei olegi kusagil mujal olla,“ rääkis ta. „Nad kulutavad ära maksumaksjate raha, tulemusi andmata.“

Saates kõnelenud ettevõtja Rein Kilk märkis, et näiteks Tartu linnavalitsuses töötab praegu üle 300 inimese, kuid oma alluvusse ta neid tööle ei võtaks. Kilk pidas võimalikuks, et Eestis on võimalik haldusreform läbi viia juhul, kui ilmuks mingi vastav Euroopa Liidu direktiiv.

Strandbergi sõnul ei suuda ka ükski valitud kogu haldusreformi läbi viia. Ta prognoosis, et selle teema juurde tullakse küll enne kohalike omavalitsuste valimis, kuid pärast valimisi jagatakse jälle kõik ametikohad ära ja midagi ei muutu.

„Sekkumise jõud saab olla ainult riigikogu koosseisul ja siis kui tekkib arusaam sellest, et ühiskond ei arene mitte maksuraha laiali jagamisel, vaid selle jagamisel heade ja jätkusuutlike ideede peale,“ kõneles ta.