Aadressil Vana-Pärnu maantee 9a/2 asuvas turvakodus tehti juunist kuni augusti lõpuni kahel korrusel remonditöid. Turvakodu elukeskkond sai remonditööde tulemusel turvalisema, hubasema ja lapsesõbralikuma miljöö, teatas Raepress.

Kahel korrusel pahteldati ja värviti kõik seinad, vahetati laed, puhastati ja korrastati ventilatsioonisüsteemid. Laste tubade seinad kaeti topeltkipsplaadiga, et tagada ruumidele suurem vastupidavus, ehitati välja ka köök ja laste söögituba. Teise korruse rõdule ehitati ka varuväljapääsu trepp, kust tulekahju korral oleks võimalik evakueeruda. Remonditööd tegi firma OÜ Tabasalu Meistrid.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles, et kahjuks on aina kasvamas nende laste arv, kes vajavad turvakodu teenust. „Tallinna Laste turvakeskus avati 16 aastat tagasi, tahaksin nende tööd väga tunnustada. Erki Korpi eestvedamisel sai turvakeskus alguse, nüüd on seda algatust väärikalt jätkanud Priit Siig“, sõnas Merike Martinson.

Tallinna laste turvakeskus on turvakoduteenust osutanud juba 1993. aasta septembrist, seda 14-kohalises Lilleküla turvakodus. Männi turvakodu liitus turvakeskusega tänavu aasta jaanuaris. Augustis oli Lilleküla ja Männi turvakodus kokku 28 last.

Nüüdsest saab Männi turvakodus olema kokku kuni 20 kohta lastele vanuses 3-17 aastat. Turvakodusse satuvad lapsed väga erinevatel põhjustel. Levinumateks põhjusteks on kodune hoolimatus, perevägivald, lapse hulkurlus, vanema alkoholism või narkomaania, pere vaesusest tulenevad toimetulekuprobleemid.