Kokkuleppe kohaselt lõpetatakse kõigis kasiinosaalides suitsetamine alates 1. juunist, üleminekuperiood on vajalik, jätmaks ettevõtetele piisavalt aega vastavate ümberkorralduste tegemiseks, teatas EHKL.

EHKLi juhi Tõnis Rüütli sõnul oli otsus üksmeelne. „Ühiskonnas viimase aasta jooksul toimunud muutuste valguses jõuti üksmeelselt järeldusele, et suitsetamise lõpetamine kasiinodes on tark ja vastutustundlik otsus,” kommenteeris Rüütel. „Oleme siiani suitsetamise küsimuses täpselt kõiki seadusi järginud, nüüd otsustasime teha pika sammu seadustest ettepoole,” lisas EHKLi juht.

Suitsetamine mängusaalides lõpetatakse 1. juunist, vahepealse aja jooksul jõuavad ettevõtted investeerida spetsiaalsete ruumide väljaehitamisse. „Sarnaselt suuremate kohvikute, klubide ja restoranidega tekivad ka suurematesse kasiinodesse spetsiaalsed suitsetamisruumid,” ütles Rüütel ning lisas, et tõenäoliselt paljud väiksemad kasiinod edaspidi suitsetamisvõimalust klientidele enam ei paku.

Rüütel nentis, et otsus toob ettevõtjaile kaasa juba teise suurema investeerimisvajaduse viimase aasta jooksul. „Esmalt viidi täna kehtiva seadusega vastavusse kõigi kasiinode ventilatsioonisüsteemid ning nüüd tehakse mahukad investeeringud kaasaegsetele nõuetele vastavate suitsetamisruumide välja ehitamiseks,” selgitas Rüütel.

Rüütli hinnangul oleks seadusandjast mõistlik EHKLi initsiatiiv ka seadusepügalaks muuta. „Kindlam oleks, kuigi EHKLi kuulub valdav enamus Eestis tegutsevatest kasiinooperaatoritest,” lisas ta. Eesti Hasartmängude Korraldajate Liit on loodud 1997.aastal ja sinna kuulub 11 õnnemänguoperaatorit.