Mangi sõnul on aasta esimesed kuud suhteliselt rahulikud, kuid juba märts toob Eestile konflikti poliitikaelus.

Arnold Rüütli tugev ja jõuline esiletulek toimub Mangi sõnul veebruaris. “Eestil on vedanud — meie president on tõeline rüütel, taeva poolt ära märgitud Eestimaa juht, kes ei kooguta välismaailma ees,” kirjutab Mang Maalehes.

“Mulle tundub, et Eesti presidendile on uue aasta esimene kriitilisem aeg märtsi teine pool, kui Mars liigub üle tema sünnipäikese,” kirjutab Mang. Tema hinnangul kestab rahutu aeg Eesti poliitilises elus aprilli keskpaigani. Kuu teine pool on rahulikum. Mangi sõnul ei kesta rahu aga kaua, sest 13. maist paistab alguse saavat suuremat laadi konflikt riikidevahelistes suhetes.

Ilmselt läheb suve lõpul kogu võimutäius presidendi kätte ja sõjavägi tagab vajaliku korra, ennustab Mang. Vastasel juhul jääks ühiskond marodööride vastu kaitseta.

Mang, kes teab kolmikliidu valitsuse ministrite sünnikaarte, ütleb, et nad teevad õigesti, kui lahkuvad juba aasta algul valitusest. Planeedid näitavad Mart Laarile kõige halvemat aastat kogu viimase kümnendi jooksul kokku, kirjutab Mang. Samal ajal on Edgar Savisaarele tulemas viimase kümmeaastaku parim aasta, lubab Mang.

Mangi seisukohalt peaks Riigikogu kiiremas korras vastu võtma seaduse, mis võtab taarausu riigi erilise kaitse alla. Evangeelium tuleb liita eestlaste muinasusuga, siis saab rahvas oma geneetilisele koodile vastava elu- ja maailmavaate, millest kasvabki välja omanäoline riiklus — ideaalis rahvuslik kuningriik.

Mangi sõnul peab aineline, majanduslik elupool olema hinge ja vaimu teenistuses.