Rahvaliidu hinnangul tuleb vaadelda kõiki maksutõuse koosmõjus. Juba 2007. aasta aktsiiside kasvu ja sellest tulenevalt käibemaksu tõusuga rikuti oluliselt otseste ning kaudsete maksude tasakaalu, teatas Rahvaliidu pressiesindaja.

„“Lisaks maksudele tõstab valitsuskoalitsioon Roheliste ettepanekul ka keskkonnatasusid, mida tuleb käsitleda tarbimismaksuna,“” sõnas Mänd. „“On üldtunnustatud tõde, et keskkonnamakse võib tõsta majanduskasvu, mitte -languse ajal.“”

Rahvaliidu arvates avaldab nii keskkonnatasude kui ka aktsiiside suuremahuline tõstmine otsest negatiivset mõju inimeste toimetulekule ja majanduse arengule.

Männi sõnul ei saavutata eurole üleminekut ainult kärbetega. “Kiire ja läbimõtlematu euro nimel tegutsemine võib anda majandusele korvamatu löögi, mis omakorda toob kaasa sotsiaalse kriisi,“” tõdes Mänd. „

“Kuigi eurole üleminek loob võimalused uutele investoritele ning annab rahvale kindluse devalveerimise ärahoidmiseks, tuleb arvestada, et lõpututest kärbetest ei piisa,”” märkis Mänd. „“Tagada tuleb ka investeeringud, mis on oluline meede majanduse elavdamiseks.“”

Eurotoetuste kiiremaks kasutusele võtmiseks tuleb kaotada bürokraatlikud mehhanismid, muuta riigihangete seadust ning tagada omavalitsuste omafinantseerimisvõime, leiavad rahvaliitlased.

Männi sõnul peavad parlamendierakonnad ühiselt võtma vastutuse majandus- ja maksupoliitilistes küsimustes. “„Selles küsimuses tuleks riigikogu esimehe juures konsensust otsida, nii nagu seda tehti kuluhüvitiste probleemi lahendamisel. Mõlemad on tähtsad teemad, kuid majanduskriisi lahendamine on riigi jaoks märksa olulisem.””