Digitalgute eesmärk on saada lisainfot mäluasutustes hoiul olevate piltide kohta, et järgmistel huvilistel oleks neid kergem leida ja kasutada.

Talgud toimuvad Facebooki keskkonnas (Facebook.com/digitalgud), kus vabatahtlikel kaasalööjatel on võimalik lehitseda Eesti mäluasutuste kogudest valitud ja talgulehele laaditud fotosid, mida on tänavu sadakond.

„Muusika-aasta puhul keskendume tänavu fotodele, mis kajastavad muusikakollektiivide, ansamblite, laulupidude, muusikasündmuste ja muusikutega seotud sündmusi. Mõned fotod pole otseselt seotud muusikaga, aga on lihtsalt huvitavad leiud,“ ütles talgukoordinaator Riina Tammai.

Digitalgud algavad samal ajal üle-eestiliste „Teeme ära“ talgutega ning selles osalevad muuseumid, raamatukogud ja arhiivid üle Eesti.

Tänavu neljandat korda toimuvatele talgutele saatsid fotosid Eesti Rahva Muuseum, ajaloomuuseum, teatri- ja muusikamuuseum, meremuuseum, raudtee- ja sidemuuseum, põllumajandusmuuseum, Mahtra talurahvamuuseum, Sillaotsa talumuuseum, Hiiumaa muuseum, rahvusraamatukogu, rahvusarhiiv, rahvusarhiivi filmiarhiiv, kirjandusmuuseumi rahvaluulearhiiv ja Tallinna
linnaarhiiv.