Nii näiteks ütles Vaher, et ostis 139-eurosed saapad varustuse osana päev enne piirikülastust, sest laos polnud talle sobivaid saapaid. Piiri pidi ta külastama koos kaitseliidu juhiga. PPA saadetud krediitkaardiväljavõttest selgub, et saapad on ostetud 30. septembril. Seega jääb mulje, et Vaher käis kaitseliidu juhiga piiril 1. oktoobril. Tegelikult aga toimus see ühiskäik hoopis 30. oktoobril.

31. oktoobril teatas kaitseliit järgmist: "Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher külastasid reedel (30. oktoobril) Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahelise ajutise kontrolljoone kaguosa." Kaitseliidu pressiesindaja Tanel Rütmani sõnul pole rohkem ühiseid piirikülastusi olnud ja seega ei saa tõele vastata Vaheri väide, et ta ostis matkasaapad PPA krediitkaardiga päev enne piirikülastust kaitseliidu ülemaga.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson ütlebki, et peadirektor ajas piirilkäigud segi.

"Elmar Vaher tõesti eksis eilses intervjuus, kui ütles, et suundus 1. oktoobril piirile koos kaitseliidu ülemaga – see visiit toimus 30. oktoobril. 1. oktoobri varahommikul suundus ta piirile koos siseministriga ning samal päeval osalesid nad rahvusvahelisel eriüksuste õppusel ATHOS," selgitas Härson.

Teist korda vedas Elmar Vaheri mälu teda alt kummikutest rääkides. Nimelt ütles ta eilses intervjuus Postimehele, et ostis sama krediitkaardiga suvel piirivalvuritele seitse-kaheksa paari kummikuid. Ent siingi räägib krediitkaardi väljavõte teist keelt, nimelt pole seal jälgegi ostetud kummikutest. Kust need siis tulid ja kuhu kadusid?

Tuuli Härsoni sõnul on Vaher sedakorda eksinud aastaga. "Kokku on krediitkaardiga ostetud kuus paari kummisaapaid - üks paar 29. mail 2014. aastal ja viis paari 22. septembril 2014. aastal," andis Härson teada.