Eenmaa advokaat Aadu Luberg esitas Tallinna linnakohtusse taotluse selgitada Eenmaa korruptsioonis süüdi mõistnud kohtuotsust, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kohtutsuses kajastub karistuse kandmise liigina poolkinnine vangla, kuid sellist mõistet seadusandluse muutumise tõttu enam ei eksisteeri.

“Taotluses palutakse kohtul lihtsalt korrigeerida seda sõnastust,” lausus Tallinna linnakohtu kohtunik Merle Parts. Taotlus tuleb linnakohtus kuulamisele järgmise nädala alguses.

“Praegu on veel vara öelda, millise otsuse ma kavatsen teha, sest see selgub siis, kui ma selle teen,” lausus Parts. “Istung toimub järgmisel nädalal seetõttu, et olen küllaltki hõivatud, kuna iga päev on mul neli kuni viis istungit.”

Tallinna linnakohtu esimehe Helve Särgava kinnitusel määrab kohus Eenmaale karistuse kandmise mooduse võimalikult ruttu. Tema sõnul Eenmaad taotluse menetlemise ajal sundkorras vanglasse panna ei saa.

“Loomulikult ei takista tal keegi minemast vabatahtlikult vanglasse,” sõnas Särgava. Tema sõnul saab Eenmaa pärast linnakohtu määrust võimaluse see erikaebuse korras vaidlustada, mis võib veelgi karistuse kandmise algust edasi lükata.

Malle Eenmaa on kinnitanud, et kavatseb hakata karistust kandma võimalikult ruttu ega hakka sellest kõrvale hiilima.

Riigikohus jättis Eenmaale madalama astme kohtutes korruptsioonisüüdistuse alusel mõistetud 1,5 aasta pikkuse vanglakaristuse muutmata eelmisel neljapäeval.