Ämaris kaitseväelasi tervitanud Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Eero Aija ja üksuse kompaniiülem major Vladimir Kolotõgin tänasid kaitseväelasi teenistuse eest välisoperatsioonil. "Te olete rühmana üles näidanud professionaalset tegutsemist ning eeskujuliku teenistust. Seda kinnitab ka tunnustusena kuuldud hea ja vahetu tagasiside minu prantsuse koolivendade poolt, kes teiega samaaegselt operatsioonil Barkhane teenistuses olid. Tere tulemast koju," ütles major Aija.

Gaos Prantsuse sõjaväebaasis baseerunud Estpla-36 rotatsioon oli edukas ning oma ülesandeid täideti hoolimata viirusepuhangust tingitud täiendavatele piirangutele professionaalselt. Jalaväerühm käis teenistuse jooksul ühel 48-tunnisel operatsioonil, patrullis 25 korda baasi lähiümbruses ning Gao linnas, mehitas 41 korral baasi valveposte ja kolmel korral kiirreageerimisüksust ning osales kolmel julgestusoperatsioonil.

Eile õhtul saabunud jalaväerühm moodustas teenistust lõpetava kontingendi tuumiku, erialaspetsialistidest ja rühma juhtkonnast koosnev järelgrupp jäi veel viimaseid teenistusalaseid toiminguid tegema ning saabub Eestisse lähiajal, kui varustus ja teenistusülesanded on terviklikult üle antud järgmisele kontingendile.

Prantsusmaa mässutõrjeoperatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ja anda seeläbi panus Euroopa-suunalise ebaseadusliku immigratsiooni ja inimkaubanduse tõkestamiseks.