Ametlikult välisministeerium ja presidendi kantselei seda ei kommenteeri, kuid usaldusväärsete allikate kinnitusel tahavad mõlemad pooled Suurbritannia suursaadiku kohalt lahkunud Mälgu Kadriorgu asumist.

Aastail 1990-1992 tollase ülemnõukogu esimehe Rüütli kantselei informatsioonikeskuse juhataja Mälk ei olnud teisipäeval BNS-ile kommentaariks kättesaadav.

Presidendi kantselei pressiesindaja Epp Alatalu sõnul pole välistatud, et Rüütli uus nõunik tuleb välisministeeriumist. “Väljakujunenud hea tava kohaselt on välisnõuniku koht välisministeeriumi kanda,” ütles Alatalu esmaspäeval BNS-ile.

Võimalikest kandidaatidest ta rääkida ei soovinud.

Rahvaliit teatas, et laseb Rüütlil ise meeskonna loomisega tegeleda. “Rüütel on kogenud riigimees ja teeb valikud ise,” ütles BNS-ile Rahvaliidu esimees Villu Reiljan, soovimata anda hinnangut Mälgu sobivusele Rüütli nõunikuks.

Arnold Rüütli presidendiametisse asumisega lahkuvad Kadriorust vastavalt seadusele kolm nõunikku: president Lennart Meri eranõunik Toomas Kiho, välisnõunik Toivo Klaar ja sisenõunik Harri Mikk.

Eesti Televisiooni uudisteprogramm “Aktuaalne kaamera” teatas esmaspäeval, et presidendi kantselei uue direktori kohale võib asuda Tarmo Mänd.

Mänd ütles teisipäeval BNS-ile, et ei soovi seda teemat kommenteerida. “Ma ei tegele nende küsimutega,” oli ta lakooniline.

Vahetult Rüütli presidendiks valimise järel spekuleeriti, et Kadriorgu võivad siirduda Jaanus Raidal, Raul Sillaste ja Linnart Mäll. Nüüdseks on kõik kolm teatanud, et tegemist oli ennatlike järeldustega.