Tänavu aprillis tegi maksuameti peadirektor Aivar Sõerd avalduse kaitsepolitseile, milles väitis, et nelja maksuameti töötaja vastu on tekkinud altkäemaksu kahtlustused, kirjutas Postimees.

Üks neist oli maksuameti peadirektori asetäitja ja Paltsi uurimise peamine läbiviija Vahur Kivistik ja teine Tallinna juriidiliste isikute maksuameti (TJIM) direktori kohusetäitja Hannes Udde.

Maksuameti distsiplinaarmenetluse ajaks ametist kõrvaldatud Sõerdi sõnul olid süüdistused niivõrd tõsised, et igal juhul tuli avaldus kaitsepolitseile esitada. “Millistele asjaoludele aga need süüdistused tuginesid, ei soovi ma kommenteerida,” ütles Sõerd.

Ka maksuamet keeldus reedel avalduse sisu avalikustamast, samuti ei soovinud süüdistuste sisu kommenteerida Vahur Kivistik. Kaitsepolitsei uurimine altkäemaksu võtmist ei tuvastanud ning kuriteosündmuse puudumise tõttu asi lõpetati.

Kaitsepolitsei uurimise üheks algatajaks on nimetatud mai lõpus ametist vabastatud TJIM-i direktori asetäitja kohusetäitjat Tõnis Vellingit, kuid tema sõnul ei pea need väited paika.

“Kapo pöördus uurimise ajal hoopistükkis ise minu poole,” ütles Velling. Küll aga kirjutas Velling rahandusministeeriumile kaebekirja oma ülemuse Hannes Udde ebakompetentsuse ja pahatahtlikkuse kohta.

Samuti süüdistas Velling Aivar Sõerdit, et elamuühistu, mille juhatusse viimane kuulub, on jätnud deklaratsioonid maksuametile õigel ajal esitamata. Vellingi kaebused said talle saatuslikuks ja tema asemel sai mai lõpus ametisse keskerakondlane Helmut Paabo.