“Peaministri väide selle kohta, et Eestis on vaid 8-9 kohta, kus öösel alkoholi müüakse, ei vasta kahjuks tõele,” teatas ministeeriumi kaubandustalituse juhataja Anne Laar Päevaleht Online’ile.

Laari sõnul oli 9. novembri 2007 seisuga Eestis lubatud alkohoolseid jooke müüa 76 jaekaubandusettevõttel, millest 61 kauplust paiknevad tanklate territooriumil.

Mõned omavalitsused on vahepeal alkohoolsete jookide jaemüüki ka reguleerinud, kuid Laari väitel neid kuigi palju pole.

“Küsimus ei ole ainult ööpäevaringselt tegutsevates kauplustes, vaid selles, et omavalitsused on kehtestanud erinevad kellaajalised müügipiirangud juba alates kella 20, mistõttu on probleem peamiselt nende kauplustega, kus alkohoolsete jookide müügipiirang on eelnimetatud kellaajast erinev — kas alates 21-st, 22-st, 23-st, 24-st jne. Alkohoolsete jookide järele sõidetakse nende omavalitsuste territooriumil asuvatesse kauplustesse, kus müügipiirang on hilisemal ajal,” teatas Laar.

Peaminister Andrus Ansip ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et Eestis on väga vähe poode, kus on siiani lubatud öine alkoholimüük ning needki on suurematest linnadest piisavalt kaugel, takistades sellega nö alkoholiturismi. Ansipi arvates on küll olemas soov üleriiklikuks alkoholi müügikeeluks, kuid ta ei näe selleks hetkel vajadust.

Valitsus hakkab müügikeelu küsimust arutama järgmisel nädalal.