Arraku sõnul otsustas ta astuda IRLi, kuna erakonnal on realistlik vaade Eesti majanduse hetkeolukorrale. „IRLi majandusprogrammis on meetmed, mis toetavad majanduskasvu, mitte ei keskendu ümberjagamisele. Selle asemel, et maksustada kõrgema maksumääraga rikkamaid, aitab meid rohkem, kui parandame madalama sissetulekuga inimeste olukorda,“ rääkis Arrak IRLi pressiesindaja vahendusel.

„IRLi plaani vähendada tööjõumakse ning vabastada madalapalgalised inimesed tulumaksu maksmisest on õige lähenemine. See ergutab sisetarbimist ning parandab märgatavalt madalapalgaliste inimeste sissetulekuid kedagi täiendavalt maksustamata," ütles Arrak.

Wikipedia andmetel oli Andres Arrak 1984-98 Tartu ülikooli majandusteaduskonna lektor. 1998-2006 oli ta Audentese Ülikooli majandusteooria õppetooli juhataja, 2006-12 Mainori Kõrgkooli Ärijuhtimise Instituudi direktor.2012. aasta suvel lahkus Arrak Mainorist ning asus tööle Estonian Business Schooli juurde loodud Vaba Majandusmõtte Keskuse juhatajana. 1. jaanuarist 2014 on ta Eesti Rahva Muuseumi turundusjuht.