"Meie maja kunagise omaniku tütart Asta Varikut on esindanud riigikohtu esimees Uno Lõhmus isiklikult," selgitasid korteriomanikud. "Varikut on esindanud ka Lõhmuse tütar ja Lõhmuse firma advokaadid."

Erastamine pooleli

Linnavalitsus on Annele ja teistele elanikele välja andnud õiendi, et elamu ei kuulu tagastamisele. 1995. aastal enamik kortereid erastati. Kohtuvaidluste pärast on maa erastamine pooleli.

Asta Varik taotles hoone tagastamist juba 1992. aastal. Linn aga otsustas, et pärast sõda uuesti üles ehitatud hoone ei kuulu tagastamisele.

Pärast korterite erastamist vaidlustas Varik Tallinna linnavalitsuse otsuse elamu tagastamata jätta, ent Tallinna halduskohus tunnistas linnavalitsuse otsuse õigeks.

Eelmise aasta detsembris andis Tallinna ringkonnakohus aga õiguse Asta Varikule. "Siin on tunda Uno Lõhmuse ametikoha mõju," ütles Narva mnt 10 elanik Sergei, kes peab ringkonnakohtu otsust erapoolikuks. Sergei hinnangul on alust arvata, et Lõhmus on asjaga seotud mitte ainult advokaadina. Majarahva jutu järgi on Lõhmus selle maja tagastamisest isiklikult huvitatud.