Haridus- ja teadusministeeriumi esindaja sõnul oli pikettijaid 150 kuni 200. Korraldajate endi kinnitusel oli neid kuni 500. Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja sõnul käitusid kogunenud inimesed rahumeelselt.

Meeleavaldajad kandsid loosungeid “Lõpp segastele aegadele hariduses!”, “Hariduses peab mõistus võitma!”, “Maimets ei saa hakkama!”, “Ei, koolide ärastamisele!”, “Nõuame koolibusse!”, “Eesti õpetajale töörahu”, “Res Publica tahab Sind lolliks teha!”, “Miks pole õppekava?”, “Miks pole remondiraha?”, “Õpikupuudus!”, “Kehakultuurlased teevad keemiaõpikuid! Ha-ha-ha!”, “Noor õpetaja vajab toetust!”, “Meil pole aega oodata!” ja “Ei lahku enne, kui saame vastused”.

Noortekogu ja 18 koolijuhti andsid minister Maimetsale üle ka avalduse, milles väitsid, et ta tegutseb üleriigilist hariduselu juhtides juhuslikult. “Haridusvaldkonda suunate ministritoolilt, omamata mingit plaani või selget ettekujutust sellest — kuhu ja kuidas,” märgiti avalduses.

Keskerakonna noortekogu teatas, et kohtumine Maimetsaga tulemust ei andnud ning meeleavaldajad nõudsid ministri ametist lahkumist.

Res Publica Juventuse eestseisuse hinnangul tuleneb Keskerakonna noorte korraldatud meeleavaldus nende nooruslikust tormakusest, mitte teadlikust soovist vältida haridusprobleemide lahendamiseks vajalikku dialoogi.

“Teades, et haridusministeerium on kesknoortele mitu aastat eraldanud projekti- ja aastatoetusi, eeldame, et seda on kasutatud ka enese harimiseks. Piisaks lihtsalt interneti kasutamise äraõppimisest, sest kõigile kesknoorte avalduses esitatud küsimustele on juba mõnda aega ministeeriumi koduleheküljel vastused olemas,” leidsid noored respublikaanid.

Lisaks avaldas Res Publica Juventuse eestseisus haridusministrile tunnustust “21. sajandi hariduse” kava väljatöötamise eest, kuna rõhk individuaalsele arengule annab nende hinnangul parema stardipositsiooni igale koolilõpetajale ning aitab muuta Eesti ühiskonda teadmistepõhiseks.