Tänase päeva lahingute tulemusel õnnestus valitsusvastastel Maidani väljak valitsusvägedest tühjendada ning esmaspäeval valitsusvägede rünnakul kaotatud ala võeti tagasi. Valitsusväed vastasid aktivistide rünnakule snaipritulega, mille tulemusel on 26 surnut surnukuuris, 13 laipa on hotelli vastuvõtus, kokku võib hukkunuid olla sadakond, rääkis Reps.

Väljaku ümber on tekkinud rida improviseeritud välihaiglaid, kus kiirelt loodud vahenditega on püsti pandud mitu operatsioonilauda ja inimestelt opereeritakse lahingpadrunite kuule välja. "Hügieeniga on, nagu on. Ma pole lahinguväljal käinud, on õõvastav, kui viie minutiga 10 kanderaamil inimest mööda viiakse," lausus Reps.

Suur puudus on verest, mistõttu kogu aeg palutakse inimestel verd anda. Haavatuid viiakse autodega ka haiglatesse, samuti on viga saanutele oma uksed avanud nii kirikud kui kloostrid.

Väljakul viibivad inimesed on šokis ning kõik on toimunu pärast väga tigedad. Lääne-Ukrainast tuleb teateid, et valitsusvastased on üle võtnud juba ka terveid sõjaväebaase koos relvastusega.

Kui Reps käis kolleegidega presidendipalees läbirääkimistel, nägid nad, kuidas valitsusväed enda relvastust varustasid. Lisaks lahingpadrunitele varuti sõjas kasutamiseks mõeldud lahinggranaate.

Kes valitsuse poolel täpselt sõdimas on, kas politseinikud, eriüksused või sõjaväelased, jäi Repsile ebaselgeks. Võitlejad kandsid üleni musta riietust, mustasid sõjaväesaapaid, mustasid mütse ja kiivreid.

Õhtul poole seitsme paiku oli rahulikum, kuigi väike madistamine käib kogu aeg. Varasemate päevade kogemuse põhjal võib uut kokkupõrget oodata õhtul kella 11 paiku.

Suurem osa Kiievi kesklinnast on suletud, peale hotellide on peaaegu kõik poed, restoranid ja muud avalikud asutused suletud. Tänavatel liikumist pole küll ära keelatud, aga politsei soovitab inimestel tungivalt mitte ringi liikuda. Igal pool on politsei kontrollpunktid, kus kontrollitakse kõigi inimeste ja autode dokumente. Ühistransport ei tööta.

Kuna ka kõik sissesõiduteed Kiievisse on kinni, siis on raske poode toiduga varustada. See ongi Repsi sõnul kaasa toonud järjekorrad ja meeleheitliku kõige kokku ostmise neis poodides, mis on veel avatud.