Balti Pride’i programm koosneb poliitilistest diskussioonidest Euroopa Liidus kehtivate diskrimineerimisvastaste põhimõtete teemal, seminaridest, kultuuriprogrammist ning võrdsuse eest seisvast Pride marsist, teatasid korraldajad.

Pride’i ürituste eesmärgiks on tõmmata tähelepanu lesbi, gei, biseksuaal ja transseksuaal inimeste olukorrale kolmes Balti riigis ja julgustada erineva seksuaalse orientatsiooniga inimesi tunnustama mitmekesisust ning Baltikumi ühtsust.

„Usume, et selmet iga organisatsioon eraldi töötaks, oleme üheskoos tugevamad ning kindlamad. Lätis meil juba on traditsioon korraldada Sõpruspäevi koos teiste kohalike MTÜdega. Nüüd laiendame oma koostööd naabritele, kes töötavad samade inimõigustega seotud küsimustega kui meie,” ütles ühenduse Mozaika esinaine Linda Freimane.

„Eesti LGBT-kogukond ootab endiselt samasooliste partnerluse teema tõstatamist parlamendis”, rõhutas Eesti geinoorte ühenduse pressiesindaja Madle Saluveer.

„Partnerlusseaduse loomine Eestis oleks esimene suur samm lesbi, gei, biseksuaal ja transseksuaal inimeste õiguste tunnustamisel kogu Baltimaades.”

Balti Pride 2009 lõppeb 17. mail, mis on ühtlasi rahvusvaheline homofoobia vastane päev.