Ajakirjandus leiab mõni klubiüritus harilikult kajastamist järgmiselt: “Peomüra häiris linnaelanikke”, “Festivalil on uimastitega tabatud 30 inimest”, “Festival ületas lubatud mürataseme” jne. Mahmastol ütleb Postimehes, et ta mõistab meediaorganisatsioonide kui äriettevõtete eesmärki müüva negatiivse uudisega kasumit teenida, kuid narkootikumid ja vandaalitsemine on ühiskondlikud probleemid, mitte mure, mille on tekitanud mõni festival.

„Kahju, et ajakirjanduses valitseb tihtipeale kallutatud kajastus, mis sööb end iga korraga suuremaks ajakirjanike laiskusest ja negatiivse kriteeriumi kummardamisest.” Mahmastol küsib, et kui ajakirjandusel on ühiskonnas üllas valvekoera roll, siis miks valvab see eriti kiivalt negatiivsele kriteeriumile vastavaid sündmusi. „Imelik, et kui 30 000 inimesest kaks protsenti on korda rikkunud, siis tehakse sellest esikülje uudis, kuid see, et ülejäänud nautisid maailmakuulsaid esinejaid, ei huvita karvavõrdki.”

Samas nõuavad ajakirjanikud Mahmastoli sõnul ligipääsu VIP-aladele, esmasele informatsioonile, dokumentidele jne? Miks peaks korraldaja kui üks äriettevõtte aitama teist äriettevõtet kasumi teenimisel?

Järgmine kaigas lendab kodarasse valesse erakonda kuulumise või vale erakonna rahastamise pärast. Mahmastol peab silmas linnavalitsuse keeldu Sun Dance Music Festivalil lauluväljakul muusikat südaööni lasta. Pidi leppima kella 11-ga. P.S! Õllesummer vältas ühe-kaheni öösel. „Miks eelistab linnavalitsus eesotsas Jüri Ratasega ühte meelelahutusüritust teisele? Kas seepärast, et ühe korraldajad on seotud Keskerakonnaga?” Mahmastol kirjutab, et linnapea pole suutnud sellele küsimusele adekvaatset vastust anda.

Kuigi New York Times tituleeris Tallinna selle aasta jaanuaris aasta peopealinnaks, tundub talle, et linnavõim ei arva sellest tunnustusest suurt midagi. Samas võiks suuta klubiürituste korraldamise taga Eesti riigile ja majandusele tõusvat kasu näha. Seda enam, et näiteks Sun Dance Music Festival pole riigilt pennigi küsinud. Vastupidiselt “Welcome to Estonia” loojatele.

Jüri Ratas teatas Delfile, et linnavõim pole vastu ühelegi kultuuriüritusele. „Tallinna linnavalitsus otsustas oma juunikuu viimasel istungil, et Sun Dance Music Festival ei pea toimuma öisel ajal. Oma otsuses lõpetada üritus kell 23 lähtuti eelmiste aastate statistikast ja soovist kaitsta ülejäänud tallinlaste huve.”