Imerohtu sealt siiski loota ei ole, vaid ravim on ennekõike toidulisand ja profülaktiline rohi, ütles Tõnissoo SL Õhtulehele.

Bioloog on toidulisandi tootmisel kasutanud vulkaanidest välja purskunud magmat, mis maale jõudes tõmbub kõvaks mineraaliks ja kristalliseerub. Selle õlisarnasest lahusest saabki ravimit toota.

Ajaleht kirjutas, et ravimi Plasma Viktor hoiab inimese organismis ära HI-viiruse ühinemise verevalguga, mistõttu ei saa viirus verega üle keha levida.

Lõpuks võib haige viirusest vabaneda, kuid selle väljaravimine võib võtta pikka aega. Ravikuur kestab poolteist kuni viis kuud, selle aja jooksul ei tohi haige tarvitada narkootikume ega alkoholi.

Seepärast ei saa Eesti haigete peal ravimit katsetada, kuna enamus HIV-positiivsetest on narkomaanid. Tõnissoo sõnul on välismaal elavate patsientide peal tehtud katsed andnud aga siiani väga häid tulemusi.

Patendiameti osakonnajuhataja Elle Mardo ütles, et ravimile antud patent annab Tõnissoole õiguse müüa magmast toodetud ravimit ja selle meetodit.

20 aasta jooksul võib Tõnissoo arstimit kas ise teha või edasi müüa. Patendi saamine võttis aega peaaegu neli aastat, mis on Mardo sõnul igal pool tavaline aeg.

“Selle ajaga uurisime üle maailma, kas mehe kirjeldatud meetod on uudne ja tasemel,” ütles Mardo. “Leiti, et need kriteeriumid on täidetud, ja ametlik patent antigi kevadsuvel Tõnissoole välja.”.