Mäggi jagas üksikkandidaadid tinglikult kaheks. Neist esimesed tõesti kujutavad tema sõnul ette, et nad võivad midagi korda saata ja ei suuda avalikku ruumi adekvaatselt hinnata. „Nad kujutavad ette, et nad suudaksid oluliselt paremini riiki juhtida kui Ansip või Laar,“ rääkis Mäggi Delfile. „Nad ei pruugi olla rumalad, aga nad ei taju avalikku ruumi õigesti.“ Mäggi sõnul ei oleks nende inimeste võimule pääsemine ühiskonnale tervikuna kasulik.

Teine osa üksikkandidaate on tema hinnangul tublid ja targad inimesed, kes tahavad natuke nalja teha ja võivad ka edukaks osutuda. Nende eeskujuna nimetas ta Indrek Tarandit.

„Osa kandidaate on väga tublid ja võiksid vabalt kuuluda ka mõnda erakonda, neis on sisemist protesti,“ arutles Mäggi, kelle sõnul on üksikkandidaatide poolt antud hääled siiski maha visatud.

Naljakas, aga mitte mõttetu saade

Ehkki Mäggi usub, et saade tuleb pööraselt naljakas, ei kujune see siiski huumorisaateks ja saateaeg ei ole maha visatud. Tema sõnul on hoopis suured erakonnad viimase nelja aasta jookul saanud nii koalitsioonis kui opositsioonis olles liiga palju meediapinda, et valimiste eel ei oleks neile seda enam üldse vaja pakkuda.

Pärast valimisi võiks Mäggi ettepaneku kohaselt kokku liita, kui palju üksikkandidaadid kokku hääli said. „Seda on kohutavalt huvitav vaadata, sest need inimesed ei esinda mitte ainult iseennast, vaid ka neid inimesi, kes arvavad, et nad oleksid paremad riigi esindajad, ja neid on tuhandetes,“ kõneles ta.

Mäggi sõnul ei tohiks suuremad erakonnad üksikkandidaatide saadet vaadates sugugi naerda, vaid peaks pigem vaatama ja püüdma analüüsida. „Mida rohkem me rahva häält kuuleme, seda adekvaatsemaid otsuseid me saame teha,“ rääkis Mäggi. „Me peame uurima, kuidas suur osa ühiskonnast mõtleb.“

Tema sõnul on vaja mõista kõigi ühiskonnagruppide mõtteviise ja mõttemalle. „Meil on vaja teada rohkem nendest inimestest, kes meie ümber on,“ lausus ta.

Ka erakondade sees on Mäggi sõnul palju neid, kes ei suuda lennukalt mõtelda ja suudavad rääkida ainult nagu tublid koolijutsid erakondade programmist õpitud teksti.

ETV eetris on täna õhtul valimisdebatt, millest võtavad osa üksikkandidaadid. Kokku on valimiskomisjon registreeriunud 34 üksikkandidaati. Puhtmatemaatiliselt lähenedes ei jää neile esinemisel aega rohkem kui paari lause ütlemiseks.