See, kes palju hääli saab ja valituks osutub, on poole ulatuses ennustatav ja teise poole ulatuses pigem mitte, ütles Mäggi Delfile.

"Erakonna peamine kapital on siiski hääled - esmalt tuleb teha tööd selle nimel, et saada võimalikult palju kohti riigikogus ja alles seejärel vaadata, kuidas töö tehtud saab. Aastatepikkune kogemus ettevõtluses on kinnitanud, et igas organisatsioonis on omad "näod", kelle roll seisneb peamiselt müügitöös, ning omad "buldooserid", kes teevad ära töö," rääkis Mäggi. Ta lisas, et aeg-ajalt need inimesed langevad kokku, kuid alati mitte.

Iga partei vajab oma Leida Peipsi, Kaljo Kiiska või Erki Noolt

Mäggi arvates ei peagi riigikogus olema kõik eriti hästi riigijuhtimist tundvad inimesed. "Pigem ootakski rohkem emotsionaalselt intelligentseid inimesi, kelle roll on esindada just nimelt rahvast, mitte iseennast, nagu paljude eluaegsete poliitikute puhul juhtub. Oma Leida Peips, Kaljo Kiisk või Erki Nool peaks olema igas erakonnas," tõi ta näiteks.

Mäggi kiitis, et viimati jäätmekonverentsil viie suurema erakonna debatis osalenud Nool jättis saalile kõige parema mulje - mees on õppimisvõimeline ja poliitikas sama teotahteline kui kümnevõistluseski.

Tippspordist loobunud ning reformierakondlastega liitunud Jüri Jaanson vaevalt kipub tegema seda, mis tal hästi välja ei tule, arvas Mäggi. "Ta leiab kindlasti ka riigikogus just talle sobiva "paadi". Eriti sportlaste eripära on see, et nad tahavad alati olla parimad - muidu ei saavutaks nad midagi."

Ainult tähtedest meeskonda kokku ei pane

Mäggi ütles, et ainult poliitikavälistest tähtedest ka meeskonda kokku panna ei saa - on kindlasti vaja oma Jürgen Ligi. Samas on ka Ligi edu saladus eelkõige töökus.

Mäggi sõnas, et on väga erinevad inimesed, kuid nende hulgast, kes palju trenni teevad, saavad mõned kindlasti olümpiavõitjateks. Eelkõige need, kes alla ei anna ja ära ei väsi. Ja kes ei väsi, on reeglina ka andekas, kuigi kõik ei pruugi seda kohe mõista.

"Minu arvates rahval alati õigus - valimise hetkel väärivad valituks saamist just need, kes valituks saavad. Paraku umbes poolte puhul selgub, et neis oli ka selliseid isikuomadusi, mis välja ei paistnud ja mis rahvale tegelikult ei meeldi. Seepärast osa riigikogust iga koosseisuga vahetubki."