“Vähemalt kaks-kolm päeva tiirutab see loom küll aeg-ajalt ringi,” ütles trammi- ja trollibussikoondise töökeskkonnaspetsialist Anne Meiesaar SL Õhtulehele.

“Põhiliselt nähakse ussi enda peidukoha lähedal hommikuti, aga mõni hiljemaks jäänud kolleeg on teda silmanud ka õhtul.”

“Ma tunnen kolleegide tervise pärast sügavat muret. Ainuüksi ehmatus võib mõjuda väga halvasti,” ütles Meiesaar. “Päästeametist öeldi, et kui loom pea välja pistab, kutsuge meid kohale.”

Ussi näinud inimeste kinnitusel on see umbes meetripikkune, rohekashalli või pruunikat värvi ning peas olevat tal kollased laigud.

“Kui inimesed kardavad, siis näevad nad igasugu asju suuremana,” ütles Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal. “Koll on suurem, kui asi väärt.”

Mati Kaalu sõnul on kollased plekid lõua all vaid nastikul. “Nastikule kõlbab selline alajaama soojendusega koht eriti hästi. Ta laseb munadel sõnnikuhunnikul välja haududa,” ütles ta ajalehele. Versiooni, et tegemist on troopilise maoga, kes on mõnest erakogust plehku pannud, peab ta ebatõenäoliseks.