Kirjavahetuse esimest osa saab lugeda siit. Nüüd Madisoni vastus.

To: ekre.ee-sininearatus@lists.ekre.ee EKRE juhatuse meililist Reply-To: EKRE juhatuse meililist - Re: Ekre juhatus: [Ekre.ee-sininearatus] Pealt näha ilus õun, a tegelt ussid sees

Tere, lugupeetavad!

Pean oma kohustuseks vastata teatud liikmete väidetele, valedele ning püüdlustele lõhestada erakonna noorteühendust ja sellega ka erakonda. Mis puudutab üldkoosolekut - see, kui teatud isikused üritavad luua siseopositsiooni ning sellega veelgi enam kahjustada meie organisatsiooni mainet, eriti just Tartus, pole vastuvõetav. Kui Ruuben Kaalep, kes ammutab ideid ja saab sisendit suuresti läbi Kert Urmas Raudvere, mõjutab omakorda Melvin Ohtlat (kel on hetkel 10 kehtivat karistust, sh kaks narkootiliste ainete käitlemise eest. Lisan manusena faili), näitab isikute kavatsusi ja ebaausaid plaane. Mis puudutab hr Raudvere väidet, et ma olen süüdistanud teda alusetult, siis vabandust - Sinise Äratuse ühisviibimisel lipuheiskamisel kl 7 hommikul Toompeal rüübata viina (mida võib tunnistada ilmekalt näiteks ka Sigrid Paula Pukk, kes on taandunud aktiivtegevusest ning arvake ära miks?), ei ole vastuvõetav ning tolereeritav.

Mis puudutab põhikirjalist rikkumist üldkoosolekul, siis see, et kvooruminõude täitmine oli kahtluse all, on tõsi. Algselt oli info, et kvoorum on 1/5 liikmetest, mida kinnitas ka Ruuben Kaalep, kes on põhikirjade alglooja. See, et möödunud aasta koosolekul vähendati kvooruminõuet 1/10 peale, selgus hiljem ning sellest tulenevalt langes ka see probleem ära. Samuti on küsitav, millised on antud isikute eesmärgid, Ruuben Kaalepi ja Kert Urmas Raudvere mõjutatud Melvin Ohtla väidab meie liikmetele, et ühendus peaks olema jaotatud kaheks pooleks - naiste ja meeste eraldi osaks. Vabandust, millist organisatsiooni te ehitada soovite?

Kui jutuks tuleb Melvin Ohtla kiri, mida ta ei tunnistanud omaks, siis aus oleks ikka tunnistada, et Melvin Ohtla nõustus 100% antud kirjaga. See, kui ta muudab oma seisukohta üleöö, ja üllatuslikult Tartus olles, näitab inimese mõjutatavust ja ebastabiilsust.

Või kas me peaksime tolereerima seda, et inimesed ei julge enam tulla Tartu üritustele, kuna peamised teemad on seal sisuliselt natsismi ülistamine ning metapoliitika? Võite küsida liikmete käest, kes algul on tulnud aktiivsuse ja innuga ning peagi taandunud tegevusest.

Nii, mis puudutab lugupeetud tartlaste pöördumist aukohtusse, siis palun väga. Kindlasti saab meil huvitav olema seal ja rääkida, mida keegi täpselt teinud on. Samas infoks võin öelda, et tuleva esmaspäeval tuleb erakonna juhatuses ka teemaks Ruuben Kaalepi personaalküsimus, mis puudutab nii erakonna kui noorteühenduse maine kahjustamist oma tegevusega Tartu öölokaalides ja avalikus ruumis. Lisaks sellele ei tohiks enam olla küsimust Melvin Ohtla jätkamises nii erakonnas kui noortekogus, sest 10 kehtiva karistusega, nendest üks kriminaalne väjapressimise eest, ei ole vastuvõetav nii erakonnas ja sellest tulenevalt ka noortekogus.

Kuid lõpetuseks selle "karjerismi ja mille iganes veel" kohta. Kert Urmas, Melvin ja Ruuben - kujutleda ette, et minul peaks olema teie arust mingi võimuiha noortekogus, on kergelt öeldes skisofreeniline. Ma olen Riigikogu liige ja erakonna aseesimees, kuid mis on minu huvi tõesti, on see, et noorteühendus liiguks ühes taktis erakonnaga, mitte ei oleks eesmärk eraldi liikumise tekitamine, mis kaldub kaugele meie üldistest eesmärkidest.

Austusega, Jaak