Madison ütles Delfile, et Sinine Äratus, mille juht ta viimasel aastal lisaks riigikogutööle oli, on alati olnud üksmeelne organisatsioon.

"Võimuvõitlus liidrikoha pärast algas pärast seda, kui teatasin enne iga-aastast üldkoosolekut oma soovist keskenduda edaspidi parlamenditööle. Minu sooviks Sinise Äratuse uue juhatuse valimistel oli, et organisatsioon saaks endale asjaliku liidri," rääkis Madison.

"Üldkoosolekul juhiks valitud Melvin Ohtla oli seni näidanud end positiivsest küljest. Ta on rääkinud, et tal oli minevikus probleeme, kuid on sellest õppinud ja ennast parandanud. Paraku tegime vea sellega, et usaldasime liigselt Ohtla väiteid ega kontrollinud õigel ajal karistusregistrist tema tausta," lisas Madison.

Pärast üldkoosolekut päringut tehes saadi riigikogulase sõnul halva üllatuse osaliseks, mis välistas tema jätkamise nii erakonna kui ka Sinise Äratuse juhatuse liikmena.

"Selgitasin Ohtlale tekkinud olukorda ning selle lahendamise vajalikkust. Paraku pidasid nii Ohtla kui ka Sinise Äratuse juhatuse liige Ruuben Kaalep vajalikuks esitada minu kohta kaebuse erakonna aukohtule, süüdistades mind Ohtla survestamises. Tänaseks on Kaalep aukohtule esitatud avalduse tagasi võtnud. Melvin Ohtla on ennast Sinise Äratuse juhatusest taandanud ja astunud välja ka erakonnast. Olen kindel, et Sinine Äratus saab endale uue juhi juba lähiajal ning jätkab teotahtelise ja kiiresti kasvava organisatsioonina," ütles Madison lõpetuseks.

18. juunil EKRE noorteorganisatsiooni Sinise Äratuse üldkoosolekul esimeheks saanud Melvin Ohtla teatas samal päeval tagasiastumisest kehtivate kriminaalkaristuste tõttu. Delfini jõudis aga kirjavahetus, mille kohaselt on organisatsioonis suured sisepinged ja peategelaseks on end murdnud Jaak Madison.