Eriti ohtlikuks peab Breivel rahvuslikke ja poliitilisi seostamisi siis, kui on olemas ka vastavad jõud, kes soovivad pingeid õhutada ja vastava kõvernurga alt näidata, teatas maavalitsus.

„Arvestades Ida-Virumaa eripära ja omalaadset seisundit Eesti vabariigis, räägitakse just meie maakonna kohta, et ettevõtjatel pole võimalik korruptsiooni tõttu äri ajada. Sellist tausta arvestades on väga oluline, et korruptsiooni ilmingud saavad välja selgitatud ja õiglaselt lahendatud,” ütles Breivel ja lisas, et kõige parem oleks kui selliseid ilminguid üldse ei esineks.

Breiveli sõnul tuleb sellised ilmingud võimalikult kiiresti avastada ja leida õige seaduslik lahendus. „Endise sisejulgeoleku tipptasemel spetsialistina olen kindel, et meie sisejulgeoleku vastavad ametkonnad ei ole poliitiliselt kallutatud vaid et nende töö baseerub professionaalsele tegevusele. Usun, et igale aset leidnud korruptsioonijuhtumile leitakse ka õiguslik lahend.”

Maavanem usub, et Narva juhtumi puhul toimub professionaalne uurimine ja tänu sellele saab see ka seadusliku lahenduse. „Taunin igasuguseid poliitilisi avaldusi selliste ilmingute korral.”