„Mul oli väga hea meel. On väga meeldiv, kui sind autausustatakse, eriti veel siis, kui seda teeb riik, mille vastu tunned siirast poolehoidu,” jagas ta oma tundeid.

Mehe sõnul toob ta Eestit tihti eeskujuks. Ta leiab, et Ukraina peaks hoidma ühte innovatiivsete riikidega nagu Eesti ja Iisrael.

„Mulle meeldib Eesti e-riik, Kaitseliidu-süsteem. Tahaksin Eesti kogemusest õppida. Võttes arvesse, et meil on ühine naaber, Venemaa, peame alati olema valmis vaenlasele vastu astuma,” ütles Bereza.

Tema sõnul soovib Ukraina Eesti eeskuju järgides oma maksusüsteemi reformida. „Korraldasin meie ametnike ja Eesti rahandusministeeriumi, maksu- ja tolliameti ja teiste sarnaste asutuste esindajatevahelise kohtumise. Saime pea täieliku info, et Ukrainas samasugune protsess käivitada,” märkis Bereza.

Ta nõustab ka Eesti ettevõtjaid, kes Ukrainas äri ajavad: „Kahjuks tuleb vahel tegeleda konfliktsete olukordadega. Sellised juhtumid kerkivad alati esile ootamatult.”

Bereza on Eesti presidendi Kersti Kaljulaidiga tuttav juba varasemast ajast. Ta viibis Kaljulaidi Ukraina-visiidi ajal korraldtud ametlikul kohtumisel. „Väga suhtlusaldis, positiivne ja intelligentne president,” leidis Bereza.

Varsti kohtub ta Kaljulaidiga taas: see leiab aset riiklike teenetemärkide üleandmise tseremoonial.

Hiljuti oli Bereza Venemaa meedia tähelepanu all seoses sealse kuulsa telesaadete juhi Olga Skabejeva skandaaliga. Vahejuhtum leidis aset Venemaa ja Ukraina ajakirjanike küsimustele vastanud ülemraada asespiikri Irina Geraštšenkoga tehtud saate salvestamise ajal.

„Kui saatejuht Skrabajeva hakkas ülemraada asespiikri Geraštšenkoga konflikti üles võtma, tõukas üks ukraina ajakirjanik teda. Seisin nende vahel, et kokkupõrget maandada,” rääkis Bereza juhtunust.

„Pidin Skrabajeva ja Geraštsenkoga füüsisilselt lahutama,” kirjeldas Bereza.