Maarja küla heategevuskontserdi korraldaja Anu Tonts rääkis Delfile, et kui eelmise aasta kontserdil esitati Ivo Linna laule, siis juba kevadel otsustas korraldustoimkond, et selle aasta kontserdil kõlavad Jaak Joala laulud. 

"Üritasime ka temaga ühendust saada, aga see ei olnud lihtne ja ma ei teagi nüüd, kas ta lõpuks sai teada, et meil on selline plaan," kõneles Tonts. Et Joala ei soovinud viimasel ajal avalikkuse ees esineda, siis ei hellitanud Tonts ka lootust, et ta ise oleks kontserdile tulnud. 

"Kuna aga tema repertuaarist on ka varem kontserte tehtud, siis tal ei olnud nende laulude esitamise vastu midagi," ütles Tonts ja lisas, et ka autorite ühinguga on korraldajad kokku leppinud. "Mõned laulud on veel lahtised ja näitlejad praegu otsustavad oma valikuid ümber," tunnistas Tonts. Ta tõi näiteks, et Ott Leplandi valikus nii "Vildist kübar", "Ausus" kui ka "Vari ja valgus".

Heategevuskontserdil, millest saab ühtlasi ka Jaak Joala mälestuskontsert, tulevad esitamisele veel näiteks sellised laulud nagu "Sulle Leyna" ja "Laul verelilledest". "Sel kontserdil on meil toimumas põlvkondade vahetus," rääkis Tonts. Seekord esitavad laule eelkõige just noored näitlejad nagu näiteks Liis Lass, Kaspar Velberg, Priit Strandberg, Maria Soomets ja Adele Sepp. 

Kuna Joal laulude tuntuimal esitajal Koit Toomel on samal ajal Vanemuises "Ooperifantoomi" etendus, siis teda seekord heategevuskontserdil kuulda ei saa. "Kui aga keegi lauljatest ise soovi avaldab ja tahab tulla sinna kontserdile laulma, siis oleme publiku rõõmuks ka lauljate pakkumistele avatud," lisas Tonts. 

Tonts on enda sõnul ka ise viimastel päevadel kuulanud Jaak Joala laule. "Mida rohkem ma kuulan, seda rohkem nad mulle meeldivad," möönis Tonts. "Joala laulud on erakordselt sümpaatsed ja toredad ning ta on end väga paljude inimeste südamesse laulnud."

Tonts tunnistas, et uudis Joala surmast ehmatas heategevuskontserdi korraldajaid ja hetkeks käis nende peast läbi ka küsimus, kas ikka sobib seda kontserti praegu teha. Kuid siis leiti, et paljudele on see hea võimalus tulla ja meenutada Jaak Joalat. 

Kontserdi plakatid pidid eelmisel reedel trükki minema, aga nüüd tehti need pisut ümber. Kontsert ise sai nimeks "Kummardus Jaak Joalale". 

Piletiostuga saab toetada Maarja küla, kes kontserdi tänavuse tuluga arendab puuetega noorte töökodasid, kus noored inimesed saavad õppida ja lülituda neile võimalikul moel ühiskonnaellu. Varem on heategevuskontserdi tuludega toetatud maja katuste ehitust, erinevaid teraapiaid ja tegevusi. 

Maarja küla toetuseks toimub tänavu kaks heategevuskontserti - 2. novembril Tartu Vanemuise suures majas ja 10. novembril Vene kultuurikeskuses.