Bõstrovi hinnangul püüab Tallinna juhtkond haldusreformi abil võita enda poole uusi valijaid enne europarlamendi ja kohalike omavalitsuste volikogude valimisi, vahendab Maardu ametlik kodulehekülg linnapea pöördumist.

"Otse välja öeldes - meile tehakse ettepanek saada Lasnamäe linnaosa vaeseks ääremaaks. Kuid me näeme ju hästi, millises olukorras on Lasnamäe ise, kui palju tööd seal oleks vaja teha. Sellepärast olen veendunud, et ei linnavolikogu saadikud ega linnaelanike enamus toeta Tallinna juhtkonna ideed, vaid toetab Maardut kui iseseisvat kohalikku omavalitsusüksust, sest vaid iseseisvus võimaldab saavutada edu linna probleemide lahendamisel," kirjutab Bõstrov.

Maardu linn on iseseisev sõltumatu omavalitsusüksus, linnal on oma linnavolikogu, mis koosneb 21 liikmest ja viis linnavalitsuse liiget. Mitte kellelgi ei ole õigust läbi viia mingeid rahvaküsitlusi ilma linnavõimudega kooskõlastamata, enamgi - isegi linnavalitsusele vastavat ettepanekut saatmata, ütleb Maardu linnapea.

"Tallinna juhtkond on meiega nõu pidamata isegi ühinemistähtajad kindlaks määranud. Muidugi jääb meie linn, vaatamata poliitilistele mängudele, püsima oma senises staatuses - iseseisva kohaliku omavalitsusena," ütles Bõstrov.