Riigiprokurör Laura Feldmanis asendas mõlema mehe vahistamise allkirjaga elukohast lahkumise keelu kohta, kinnitas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristiina Herodes PM Online’ile.

Riigiprokurör Laura Feldmanis asendas neljapäeval Einar Vettuse vahistamise elukohast lahkumise keeluga, teatas Delfile vandeadvokaat Tarmo Sild.

Vettus viibis vahi all kokku 37 päeva. Ta vabastati vahetult enne kautsjoni määramist arutava kohtuistungi toimumist.

“Meil on hea meel, et riigiprokuratuuri ja kaitsepolitsei asjaomased ametiisikud ei pea Einar Vettust enam isikuks, kes väidetavalt “mõjutab tulemusi, fabritseerib dokumente ja paneb toime uusi kuritegusid,” teatas Silla advokaadibüroo Lextal.

“Avaldame lootust, et peatselt selgub nii Einar Vettusele kui ka tema kaitsjatele ja avalikkusele, miks oli vaja temalt vabadus võtta ning kas tema vastu esitatud kahtlustel on üldse mingit alust. Juhul, kui Einar Vettuse vastu esitatud kahtlustused ei leia kinnitust, on tegemist ülimalt kahetsusväärse pretsedendiga.”

Kaitsepolitsei pidas Tartu linnavolikogu liikme Tarmo Pedjasaare, maa-ameti juhi Kalev Kanguri ja Vettuse kinni 3. oktoobril, kahtlustades Vettust Kangurile 11 miljoni kroonise pistise andmises.

Kapo kahtluste järgi aitas munitsipaalpoliitik Pedjasaar pistise andmisele kaasa. Pistise andmise vahendiks olid tõenäoliselt looduskaitsemaade vahetused riigiga.