Soomes pea pool miljonit kilomeetrit sõitnud kirju autokauplus – POOD RATASTEL – jõudis Eestisse 1990. aastate keskpaigas. Bussi eelmine omanik Tilsico OÜ hoidis autokauplust töös pea viis aastat. Sellega toimetati külainimesteni nii erinevaid esmatarbe- kui ka tellimuskaupu. Päevas sõideti bussiga ligi 150-kilomeetrine kaubaring.

Muuseumisse jõudis rändkauplus varakevadel vajades enne külastajate vastuvõtmist üsna põhjalikku korrastamist. „Täielikku taastamist me lavkaga ei taotlenud, oluline on buss saada sobilikuks, et võtta vastu külastajaid ning anda aimu rändkaupluste hiilgeajast,“ rääkis maanteemuuseumi kuraator Merily Värs. „Lavka saabumine oli maainimeste jaoks suureks sündmuseks ning kollektiivsest autokaupluse ootamisest sai oluline suhtlemisvorm.“

Tänagi viib liikuv kauplus kauba kohtadesse, kus puudub pood. Kaupluse klientuuriks on peamiselt vanemad inimesed. Nii nagu varem, on ka praegu peamisteks kaubaartikliteks esmatarbekaubad: söögikraam ja lihtsamad tööstuskaubad. Tellimise peale toob kauplusauto järgmise kaubaringiga ka erilisemaid artikleid.