Maanteeameti liikluskasvatuse juht Urve Sellenberg ütles pressiteenistuse vahendusel, et koolitee tuleks koos lapsega mitu korda läbi käia.

„Lapsele on liikluses kõige ohtlikum tee ületamine. Pange end lapse olukorda, kükitage hetkeks, vaadake ümbritsevat lapse silmade kõrguselt ja juhtige ohtudele tähelepanu,“ rääkis Sellenberg.

2012. aastal juhtus kuni 15-aastaste lastega 185 liiklusõnnetust. Neis hukkus 1 ja sai vigastada 199 last. Hukkunud laps oli kaassõitjaks autos. Kõigist liiklusõnnetustes kannatanutest oli lapsi ligikaudu 11%.

Ohutu koolitee tagamiseks osalevad Maanteeameti kõigi regioonide liikluskasvatajad septembris mitmetel üritustel: Lõuna-Eestis õpetatakse ohutut liiklemist näiteks „Love Life“ ohutusmessil Võrus ning Maanteemuuseumis kuu teisel poolel toimuval liiklusnädalal.

Tallinna liikluskasvatajad on väljas teadmistekuu liiklusüritustel nii Koplis, Mustamäe, Lasnamäel kui ka Viimsis. Maanteeameti lääne regiooni liikluskasvatajad osalevad näiteks Suure-Jaani sügislaadal ning Pärnus peetaval ohutuspäeval; Virumaal aga arendatakse muuhulgas koostööd lasteasutustega, et kontaktid laste ja nende õpetajatega muutuksid veelgi tihedamaks.

Maanteeameti soovitusi ohutuks kooliteeks loe SIIT.