Maamaksust vabastamise avalduste esitamiseks on aega umbes kuu ehk kuni 10. jaanuarini 2012. Praeguseks on avalduse esitanud 87 215 koduomanikku, umbes 48,5 protsenti potentsiaalseist taotlejaist, teatas Raepress.

„Arvestades, et tegemist on kolme kuu tulemusega ning nüüdseks on jäänud avalduse esitamiseks vaid ühe kuu jagu aega, tuleb tõdeda, et koduomanikud ei ole eriti altid maamaksuvabastust taotlema,“ sõnas abilinnapea Eha Võrk. Maamaksust vabastamise avaldusi hakati vastu võtma 1. septembril.

„Maamaksuvabastusele on õigus üksnes koduomanikul, kes on end hiljemalt 1. jaanuariks 2012 rahvastikuregistris samale aadressile elama registreerinud,“ rõhutas Võrk. Sellest tingitult on end rahvastikuregistris tallinlaseks registreerinud 533 inimest.

Võrk lisas, et korteriomandi juurde kuuluva mõttelise osa eest on õigus maamaksuvabastust taotleda ka kõigil korteriomanikel ning vastupidi levivatele kuuldustele ei sea maamaksust vabastamine kinnisvara kasutamisele mitte mingisuguseid kitsendusi.

Avalduse esitanuist 42 protsenti kasutasid elektroonilise esitamise võimalust (36 378 avaldust), 58 protsenti vormistas avalduse teeninduspunktis (50 837 avaldust). Avalduste esitamisel on olnud aktiivseimad Nõmme (51,8 protsenti) ja Kristiine (51,5 protsenti), passiivseimad aga Kesklinna linnaosa (41,5 protsenti) elanikud.

Tallinn vabastab maamaksust kodualuse elamumaa kuni 1500 ruutmeetri ulatuses. Tulenevalt maamaksuseadusest on maamaksust vabastamise aluseks vabastuse taotleja esitatud vormikohane avaldus.

Täpsem teave avalduse esitamise võimaluste kohta on olemas maamaksuvabastuse kodulehel.