„Kesklinlased, palun esitage avaldus juba täna ning ärge jätke kasutamata võimalust lisada oma pere eelarvesse maamaksu vabastusega alles jääv summa,“ ütles kesklinna vanem Mihhail Korb Raepressi teatel.

„Maamaksuvabastuse taotluse esitamise viimane tähtaeg on 10. jaanuar, ent kui arvestada, et vahepeal on ka jõulud ning aastavahetus, mil inimestel taoliste asiste probleemidega tegelemiseks tahtmist napib, siis tuleks avaldus esitada juba järgmisel nädalal, et asi ikkagi kindel oleks,“ ütles linnaosa vanem.

Tallinna linn vabastab 2012. aastast koduomaniku kodualuse elamumaa maamaksust kuni 1500 m2 ulatuses. Vabastust ei ole võimalik rakendada automaatselt kõigile koduomanikele, kuna maamaksuseaduse järgi on maamaksust vabastamise aluseks vabastuse taotleja esitatud kirjalik avaldus.

Maamaksust vabastatakse nii maja- kui korteriomanik, kui tema elukoht Eesti rahvastikuregistri andmete järgi asub sellel maatükil, mille maksust vabastamist taotletakse ning taotleja ei teeni selle maa eest rendi- või üüritulu. Uue avalduse peavad esitama ka pensionärid, kes on seni saanud pensionäri maamaksuvabastust või –hüvitist.

Seoses maamaksu määra muutumisega 2012. aastast tuleb avaldus esitada ka neil, kelle 2011. aasta arvestuslik maamaks jäi alla 5 € ning kes seetõttu 2011. aastal maamaksuteadet ei saanud.

Represseeritud ei pea uut avaldust esitama, kui neile on varem maksuvabastus määratud.

Kesklinna linnaosas saab avaldusi esitada:
Internetis riigiportaalist www.eesti.ee valides e-teenused kodanikele ja edasi XT teenuste alt Tallinna maamaksu register või Tallinna kodulehelt www.tallinn.ee/maamaksuvabastus/
-posti teel, saates avalduse aadressile Pärnu mnt 9 või Nunne 18;
-isiklikult kohale tulles aadressile Pärnu mnt 9 või Nunne18. Sel juhul eelnevalt avaldust täita ei ole vaja. Kaasa võtta isikut tõendav dokument. Kui endal ei ole võimalik kohale tulla, võib avalduse ära tuua ka näiteks naaber.
Infot saab telefonilt 6457 855, sisuliste küsimuste korral 6404 370.