"Koduomanikel, kes millegipärast ei jõudnud nelja kuu jooksul maamaksust vabastamiseks avaldust esitada, on nüüd küll viimane aeg asi korda ajada," rõhutas abilinnapea Eha Võrk.

Korteriomandi juurde kuuluva mõttelise osa maamaksust vabastamist saavad taotleda ka kõik korteriomanikud.

Ent maamaksuvabastusele on õigus üksnes koduomanikul, kes end hiljemalt 1. jaanuariks 2012 rahvastikuregistris samale aadressile elama registreeris. "Seega need, kes seda seni teinud ei ole, maamaksust vabaks ei saa," nentis Võrk. Maamaksust vabastamisest tingitult registreeris end rahvastikuregistris tallinlaseks üle 700 koduomaniku.

Maamaksust vabastamise avaldusi hakati vastu võtma 1. septembril. Täna hommikuse seisuga oli maamaksust vabastamise avalduse esitanud kokku 112 335 koduomanikku, neist 49 527 inimest (44 protsenti) kasutas avalduse elektrooniliselt esitamise võimalust ning 62 808 inimest (56 protsenti) vormistas avalduse teeninduspunktis.

Tallinn vabastab maamaksust kodualuse elamumaa kuni 1500 m2 ulatuses. Tulenevalt maamaksuseadusest on maamaksust vabastamise aluseks vabastuse taotleja esitatud vormikohane avaldus.

Avaldus tuleb esitada ka pensionäridel, kes on seni saanud pensionäri maamaksuvabastust või -hüvitist, küll aga ei pea uut avaldust esitama represseeritud, kellele on varem maksuvabastus määratud. Käesolevaks ajaks on määratud represseeritu maksuvabastus 589 represseeritule, täiendavalt on represseerituilt laekunud 173 avaldust.

Täpsem teave avalduse esitamise võimaluste kohta on olemas maamaksuvabastuse kodulehel.