„Maakri tükeldajaks” ristitud noormehe loo võib kokku võtta lauses: tuntud Soome advokaadi suurkelmist poeg saagis Eesti ministri vanemate kodus oma sõbra tükkideks, kirjutab
.

Pole välistatud, et soomlase 12-aastane karistus karmistub veelgi. Seni on avalikkuse eest varju jäänud, et Pönkä sattus Põhja politseiprefektuuri mõrvarühma huviorbiiti seoses ühe teise võika tapmislooga.

Nimelt tehti kaks kuud enne kõmulisi sündmusi Maakri tänaval Tallinna Vee puhastusjaamas ehmatav leid.

„Kõigepealt kukkus puhastustransportöörilt maha pea. Sellel järgnes hetk hiljem tükike jalga,” kirjeldab SL Õhtuleht 2005. aasta oktoobris tundmatu mehe kehaosade leidmist Paljassaare veepuhastusjaamas.

Need inimjäänused, millele lisandus veel labajalg, on seni tuvastamata.

Kui poolteist kuud hiljem leiti luksusmajast tükeldatud laip, muutusid mõrvauurijad väga valvsaks. „Tükeldamisi pole meie ajaloos eriti olnud ja nüüd järsku kaks tükki jutti,” räägib mõrvarühma vanemkomissar Priit Pärkna. Lisaks torkas silma, et mõlemad ohvrid olid väga vilunult ja sarnase tööriistaga tükeldatud. Maakri mõrva puhul tuvastati, et Pönkä kasutas elektrisaagi.

Et reoveest leitud kadunukese isikut tuvastada, palus politsei korduvalt avalikkuse abi, avaldades fotosid leitud peast, kuid keegi teda ära ei tundnud. Pärkna sõnul viitab see võimalusele, et tegu on välismaalasega.