Toimunu põhjused on väljaselgitamisel ja selle tulemuste põhjal ka vastavalt reageeritakse. „See, mis juhtus on kahetsusväärne ja kohtu juhtkond on juba alustanud väljaselgitamist, milliste ametnike tegevuse tõttu sai selline olukord võimalikuks ja vastavalt selgunud tulemustele ka reageeritakse ning tulemustest teavitatakse ka avalikkust,„ ütles Helve Särgava eile Harju maakohtus toimunut kommenteerides, teatas kohtu pressiesindaja.

Eile Harju maakohtus Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna üle toimunud kohtuistungil kuulatud helisalvestisi oli võimalik kuulata ka väljaspool kohtusaali.

Protsess vastavalt pistise nõudmises, pistise vahendamises ja pistise lubamises süüdistatavate Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna üle algas Harju Maakohtus 5. Septembril 2008. Eilsel istungil kuulati tunnistajaid ja süüdistatavate omavaheliste telefonikõnede helisalvestisi.

Riigiprokurör Triin Bergmanni esitatud süüdistuse kohaselt on kriminaalasja eeluurimisega on tuvastatud, et Villu Reiljan nõudis keskkonnaministrina Rävala pst 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Tarmo Silla vahendusel AS-i Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist.

Süüdistuse järgi saanuks Aivo Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala 8 kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud AS-ilt Wipestrex Grupp äravõetud tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni ja OÜ RealWay tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni.

Kohtuasja arutamine jätkub 17. detsembril süüdistatavate ülekuulamisega.