Sisekaitseakadeemia rektor Priit Männik valmistub Heiki Nabi reedeseks vastuvõtuks, teatas kooli pressesindaja Delfile.

“See on päris esmakordne, et meie üliõpilane tuleb nii kõrge spordisaavutusega Eestisse. Olukorra teeb märkimisväärseks see, et tegemist on lisaks väga suurepärasele spordisaavutusele ka tubli õpilasega, kes oma õppimist Sisekaitseakadeemia justiitskolledžis võtab äärmiselt tõsiselt. Olen planeerinud teda saabumisel lennujaamas tervitada ja otsustatud on eristipendium, millega kavatseme oma üliõpilast äärmiselt heade tulemuste eest premeerida.”

Sisekaitseakadeemia üliõpilastel on nüüdseks võidetud maailmameistrivõistlustelt medalite täiskompleks. Eelmisel aastal sai epeevehklemises hõbeda finantskolledži tudeng Maarika Võsu, käesoleva suve lõpul tuli politseikadett Allar Raja paarisaerulise neljapaadi koosseisus pronksile.

Sisekaitseakadeemia on 1992. aastal loodud riiklik rakenduskõrgkool. Meie missioon on ausate ja pädevate riigiametnike koolitamine ning avaliku teenistuse arendustegevuse kaudu aidata kaasa Eesti riigi edendamisele ja turvalisele elule.

Kuni 96 kg kaalukategoorias maadelnud Nabi alistas Hiinas petud MMil 1/16-finaalis itaallase Daigoro Timoncini, 1/8-finaalis bulgaarlase Kaloyan Dinchevi ja veerandfinaalis Lõuna-Korea maadleja Han Tae Youngi.