Loo juhtumi supikanad pärinesid teiselt tootjalt, kelle toodangut kauplustesse ei ole müüdud.

AS Maag Grupp tegevjuht Margit Talts kinnitab, et tarbijad võivad end kanalihatoodete osas kindlalt ja turvaliselt tunda. “Ma soovin isiklikult kinnitada, et meie kanaliha ja kanalihatooted kauplustes on ohutud ning muretsemiseks ega paanikaks ei ole mingit põhjust,” rõhutas Talts.

Taltsi sõnul oli Loo juhtumi puhul tegemist mitte jahutatud, vaid külmutatud supikanaga, mida kauplustes ei müüdud ning mida toodi nende tellimusel Eestisse vaid üliväike partii.

Külmutatud supikana müüdi vaid hulgimüüki ja HoReCa ketti ning kõiki ostjaid on ilmnenud juhtumist teavitatud, müümata osa partiist seisab laos. Samuti on vahejuhtumist teavitatud supikanu müünud Leedu tehast.

Talts lisas veel, et käesoleva juhtumi puhul on selgeks tehtud, et lapsed ei saanud nakkust mitte lõunaks söödud kanasupist, vaid hommikusöögi käigus. Harjumaa veterinaarkeskuse hinnangul oli selle põhjuseks tõenäoliselt käitlemisreeglite rikkumine. Seega salmonella-bakter jõudis inimesteni pigem pindadelt ja töövahenditelt, mis kanalihaga kuidagi kokku puutusid.