Ruve Šanki töövaldkonnaks on maaeluministri kodulehel märgitud organisatsiooni järjepidevus, suhtlemise kultuur ning väliskontaktid. Toss tegeleb aga maapiirkonna organisatsioonidega, ettevõtluse arenguga, maaelu arenguga, regionaalpoliitika ning kalandusega.

Andrus Toss on mitmel korral uudiskünnist ületanud. 2010. aastal avastas tallinlane, et tema põllumaaga tehakse raha. Toona Tudulinna vallavanem Toss sai PRIAlt enam kui 100 000 krooni põllumajandustoetusi, kuigi Tossil polnud maaomanikuga selleks vajalikku suusõnalist kokkulepet.

Nimelt maksab PRIA pindalatoetust maa harimise ehk kasutuses hoidmise eest ning seda saab taotleda maa omanik või kasutaja (rentnik), kui tal on kasvõi suusõnaline kokkulepe maa omanikuga. Vallavanem Toss sai raha reaalselt tehtud töö eest ja kõik näis jokk.

Mees, kelle maad Toss kasutas, oli teadlik, et Toss seal tegutseb, aga tingimustest polnud nad omavahel rääkinud. PRIA selgitas, et vaikiv nõusolek pole suusõnaline kokkulepe, seega oleksid pidanud maaomanik ja Toss asja ära klaarima. Toss polevat reageerinud maaomaniku initsiatiivile sõlmida maa rendileping.

Toss aga selgitas, et omanik polnud öelnud, et Toss ei tohi maad kasutada, mis olevat uue Alleri nõuniku kohaselt piisav suusõnaline leping.

Toss selgitas Delfile, et tegelikult oli maatükil kolm omanikku ning ühe omanikuga oli tal suusõnaline leping olemas. "Need maaomanikud polnud omavahel suhelnud, sellest ka segadus," rääkis Toss.

Pügamata lambad

Uuesti pälvis Toss meedia tähelepanu, kui 2016. aastal teavitasid Tudulinna kohalikud Tossi hoolitsemata lammastest. Siis veel Tudulinna vallavanemana töötanud Toss oli enda lambad hooletusse jätnud, edastas ERR. Veterinaarametit teavitati loomapidamisnõuete rikkumisest Tossi lambalaudas.

ERRi võttegrupp leidis eest lamba, kes oli nii nõrk ja villa alla mattunud, et ei suutnud püsti tõsta. Lisaks tulid kohale kolm veterinaarameti esindajat, kelle hinnangul polnud pidamistingimused need, mis peaksid olema. Otsest ohtu tol hetkel lammaste elule ei nähtud, aga loomad oleksid pidanud olema pügatud ja laut koristatud.

Lisaks oli Toss jätnud lammaste korjused koristamata, mis kogus hoopis ühe põõsa alla. Ametnikud pidasid seda rikkumiseks.

Toss selgitas, et lambad näljas polnud ning veterinaarameti ettekirjutused said arvesse võetud ning puudujäägid likvideeritud.