Kuigi eile pidi maadevahetuse protsess algsete plaanide kohaselt jätkuma tunnistajate ülekuulamisega, lükati tunnistajate ülekuulamine rahvaliitlase Ester Tuiksoo kaitsja vandeadvokaat Raivo Lausi perepuhkuse tõttu edasi veebruari ning eile pidid riigiprokurörid Laura Feldmanis ja Inna Ombler avaldama kirjalikke tõendeid Merko endise töötaja Ardi Tedremaa arvuti kõvakettalt leitud materjalide kohta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hommikul kell 10 alanud istungil tegi aga maa-ameti endi­se peadirektori Kalev Kanguri kaits­ja Margus Mugu teatavaks, et ei tema ega Kanguri teine kaitsja Marti Hääl saa istungitel alates sama päeva lõunast kuni selle nädala lõpuni osaleda. Ehkki Kangurit esindab kohtus ka Simo Soolo, ei piisaks vaid tema kohal­ole­kust istungil samu­ti, kuna Soolo pole advokatuuri liige.

Kanguri kaitsjate puudumisel ei saa prokurörid ka temasse puutuvaid kirjalikke tõendeid avaldada, Kangur on seejuures protsessi peategelane. Nii tuligi kohtunik Valeri Lõõnikul leppida sellega, et ka eilne istung kestis kõigest mõned tunnid.

Väga palju sujuvamaks ei muutu istungite edenemine tõenäoliselt ka lähitulevikus, kuna näiteks märtsis ei toimu mitte ühtegi istungit.