Homsel istungil jätkavad riigiprokurörid Laura Feldmanis ja Inna Ombler samalt kohalt, kus kevadel pooleli jäädi — sooviga alustada jälitustoimingutega saadud tõendite uurimist. See tähendab, et prokurörid soovivad kohtu ette tuua kogu protsessi kõige kaalukama osa: pealtkuulatud telefonikõnede ja kohtumiste salvestised, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kevadel õnnestus süüditatavate kaitsjatel prokuröride sellealaseid üritusi pikalt ignoreerida. Kaitsjad soovisid õigust tutvuda jälituslubade väljaandmise aluseks olnud dokumentidega ning ehkki kohtunik Valeri Lõõnik algul seda ka lubas, siis muutis ta hilisema määrusega oma meelt.

Kohtu alla antud Villu Reiljani, Toomas Annuse ja Kalev Kanguri kaitsjad Aivar Pilv, Leon Glikman ja Margus Mugu vaidlustasid Lõõniku määruse riigikohtus, ent riigikohus määrust menetlusse ei võtnud.

Riigikohtu otsus oli punktivõiduks prokuratuurile, sest kui jälitusload oleksid olnud väljastatud tõsise aluseta, tekinuks kaitsjatel uus põhjus nõuda selliste tõendite kõrvaldamist kohtuasjast — see omakorda ähvardanuks uppi keerata kogu kaasuse.