Protsess kulgeb oma tavapärast rada, Toomas Annus tühjendab pudelist viimase lonksu vett ning palub uue pudeli vett.

Kohtusaalis on palju osalisi, ent vähe pealtvaatajaid, viimases tsoonis on peale minu vaid kolm inimest.

Annus alustab. Ta on ainus inimene, kes seisab. Ta seisab kohtu ees. Ta alustab: Reiljan ei tahtnud, et tema nimi oleks avalikkusel...
Siinkohal meenutagem, et tegu on Sõpruse Investeeringuga. Annus tunnistab, kohtukulli ees, et on tõsi, et Villu Reiljan ei tahtnud oma nime all selles firmas osaleda.

Edasi läheb asi selgemaks, sest Toomas Annus selgitab pikalt, kuidas ta jagab oma kliendid: väga usaldusväärsed, usaldusväärsed ning mitte üldse usaldusväärsed.

Huvitav asjaolu, aga näiteks Cardo Remmel ning Ken-Marti Vaher klassifitseeruvad keskmisesse klassi.

Kes on kõrgeimas klassis jääb antud kohtuistungil Annuse suust kuulmata.

Edasi jätkub kohtuistung teemal, et Delfi on kirjutanud seoses siseminister Ken-Marti Vaheriga uudise nagu oleks viimane soetanud Maakri majja viis korterit.

Annus ütleb kohtukulli ees: "Vabandan, ütlesin, et Ken-Marti Vaher ostis neli korterit, tegelikult oli viis."

Delfi kirjeldas nimelt, et Ken-Marti Vaheri hõimlased soetasid Maakri majja viis korterit, ent Vahreil ei olnud nendega mitte mingit pistmist.

Edasi ütleb Annus: "Süüdistuses on igasugu asju," viidates sellega süüdistajapoolse veidi kehvale formuleeringule.

Nõnda saabub kohtuistungile vaheaeg. Saabun lõunalt veidi enne istungi jätkumist ning mis ma näen - ehkki ei näe, vaid kuulen. Reiljan ning Annus lõõbivad omavahel viidates sülearvutist paistvale uudisele. Ja Delfi uudisele, mille ma äsja kirjutasin. Lõõp seisneb selles, et Annusele helistavad poliitikud ja firmajuhid, kes soovivad õhtul torusid parandada.

Teine nali seisneb selles, et Annus ja Reiljan on avastanud Delfi ajakirjaniku loost vea, nimelt sai Ester Tuiksoo korteri võtmed ning viibis seal, ent ei kolinud sinna, nagu Delfi ekslikult tõlgendas. Kui Tuiksoo kohtusaali astub aasib Reiljan juba kaugelt - ahhaa elasid seal!
Ester Tuiksoo asja niisama ei jäta. Ta hüüab üle kohtusaali puurides Delfi ajakirjankku: "Miks te valetate, et ma kolisin sinna? Ma andsin võtme ära!"

Aasimisega ühineb ka Annus, kes meenutab Sõõrumaad, kes ei osanud torumehele helistada, vaid helistas avarii korral tippjuhile.

Kohtualused tunnevad ennast üsna lõbusalt.

Delfi ajakiranikul ei õnnestu lähemaid kommentaare saada, sest saabub kohtunik, ning kõik tõusevad pidulikult püsti.

Ent nääklemine jätkub.
Huvitav on see, et vandeadvokaat Leonid Glikman on unustanud hiljutise kohtusise-eeskorrareegli - nimelt ei tohi ta alustada ristküsitlust lausega: "te ütlesite, et", vaid, nii nagu prokurör nõuab, tuleb alustada küsimust "kas te?"

Seepeale sekkub kohtunik ning märgib, et kas tema on siis vahakuju?

Märkus jääb tähelepanuta. Prokurör ütleb: "Suure austuse, väga suure austuse juures kohtu vastu tuletan meelde et..." järgneb ülikeerukas juriidiline vastasseis kas vandeadvokaat tohib esitada küsimust sõnaga "kas".

Prokurör palub mitte ironiseerida.

Maadevahetuse protsessi raames on kohtu all kunagine keskkonnaminister ja Rahvaliidu eksjuht, Villu Reiljan (57), rahvaliitlasest endine põllumajandusminister ja parlamendisaadik Ester Tuiksoo (44), firma TSM juht Einar Vettus (45), Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus (48), maa-ameti eksjuht Kalev Kangur (40), Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik (44) ning Isamaa ja Res Publica Liidu Tartu piirkonna juhatuse endine liige ja Tartu endine linnavolinik Tarmo Pedjasaar (40) ning juriidiliste isikutena AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.